Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör målsägandebiträdet berätta om vad offrets barn tänker om att den åtalade mannen varken förnekar eller erkänner att han mördat sin sambo. Foto: Tor Jonsson/SVT

Känslosam inledning på Forsarättegången i Hudiksvall

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en känslosam första dag för anhöriga i rättegången om Forsamordet i Hälsinglands tingsrätt på tisdagen. En man i 50-årsåldern är misstänkt för mord på sin sambo.

– Av respekt mot henne vill jag först visa en bild på henne så som hon såg ut i livet. För vi kommer att få se andra bilder på hennes döda kropp senare under rättegången, så inledde åklagare Birgitta Fernlund den första dagen på rättegången om det misstänkta mordet på en kvinna i Forsa i somras.

Flera av offrets barn satt med i rättsalen, och det var starka känslor när de fick höra sin mammas röst i de telefonsamtal som åklagaren spelade upp under rättegången. De inspelade samtalen ägde rum bara några timmar innan hon blev brutalt mördad i sitt hem i Forsa den 9 juli i år.

– Jag har ju träffat målsäganden vid flera tillfällen och deras liv har slagits i spillror, säger Christian Forslind som är målsägarbiträde.

Försvaret inte övertygade

– I förundersökningen finns vissa tveksamheter kring orsaken till dödsfallet. Hans inställning är att han varken kan erkänna eller förneka anklagelsen om mord, vilket är rätt vanligt när alkohol är inblandat, säger försvarsadvokat Jan Nyman.

Klicka på videon för att höra rösterna om mordet i Forsa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.