Skogsbranden utanför Kårböle hotar nu den lilla orten, och boende som har möjlighet uppmanas att lämna området. Bilden är tagen på söndagen utanför Kårböle. Foto: Mats Andersson / TT

Kårböle hotas av branden – evakuering kan bli aktuell

Publicerad

Det brinner på fem platser i Ljusdals kommun, och nu hotas småorten Kårböle med cirka 75 invånare. Kommunen överväger evakuering av Kårböle, och rekommenderar de som kan att lämna orten redan nu.

Enligt Ljusdals kommuns hemsida har läget förvärrats under tisdagen i traikterna kring Laforsen/Enskogen, Ängra och Kårböle. Kommunen uppger att evakuering av Kårböle kan bli aktuellt, som redan skett i Enskogen och Ängra fiskecamp.

Boende uppmanas att hålla sig informerade om läget.

Bränderna vid Ängra och Laforsen/Enskogen riskerar att gå ihop vid väg 84 och Ljusnan. Bränderna är inte under kontroll och sprider sig mot Kårböle, enligt kommunens hemsida.

Boende rekommenderas att lämna Kårböleområdet redan nu om det finns möjlighet. Evakuerade personer som behöver erbjuds boende vid Färila Idrottspark.

kommunens hemsida finns mer information till evakuerade, och även till frivilliga som vill hjälpa till.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skogsbränder i Gävleborgs län 2018

Mer i ämnet