Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Carolina Klüft på Generation Pep är oroad över att den minskade fysiska aktiviteten bland unga under coronavirusets framfart sätter spår över en oöverskådlig framtid även efter pandemin. Foto: Robin Herzog/SVT

Carolina Klüft oroas över pandemins effekter på barn: “En hälsoskuld”

Uppdaterad
Publicerad

Allt fler barn och unga är stillasittande då coronapandemin stoppat organiserad idrott vilket ger negativa fysiska och psykiska konsekvenser. Spontanidrotten blir därmed bärande. Före detta proffsidrottaren Carolina Klüft jobbar med att främja ungas hälsa och SVT träffade henne för att prata om hur pandemin påverkar hälsoläget.

– Barn och unga rörde på sig alldeles för lite redan innan pandemin. Pandemin har egentligen bara fördjupat det hela och vi vet inte hur länge vi får bära med oss hälsoskulden framåt, säger Carolina Klüft, verksamhetschef på Generation Pep.

Det här är Generation Pep

Visa

Generation Pep är en icke vinstdrivande organisation som arbetar för att sprida kunskap och skapa engage­mang kring barn och ungdomars hälsa.

Målsättningen är att ena företag, organisationer och människor för att tillsammans underlätta för barn och ungdomar att leva ett hälsosamt liv.

Initiativtagare är Kronprinsessparet.

Källa: Generation Pep

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet