Jesper Öhrlund (till vänster) och Pär Johansson har frivilligt spolat isen vid Söderala IP utanför Söderhamn sen början av januari. De gör det för att privatpersoner ska kunna spontanidrotta med tanke på att idrottshallarna stängt på grund av coronapandemin. Foto: Robin Herzog/SVT

De spolar isen i Söderala frivilligt – vill främja spontanidrott under pandemin

Uppdaterad
Publicerad

Idrottsanläggningarna i länet är stängda på grund av coronaviruset men suget efter att röra på sig har inte försvunnit för det. På flera håll i länet har ideella krafter tagit saken i egna händer, som vid Söderala IP till exempel där elitbandyspelaren Jesper Öhrlund och Pär Johansson spolar isen.

– Det är ju fantastiskt att se alla barn åka och ha roligt. Det finns ju inte så mycket man kan göra i dag, men det här är en sak, säger Pär Johansson.

Och Jesper Öhrlund som till vardags spelar för Edsbyns IF fylller i:

Corona och idrott

– Vi kommer försöka hålla isen fräsch så länge det går.

Fixar utomhusrinkar

I exempelvis Gävle och Hudiksvalls kommun finns liknande initiativ där privatpersoner med egna medel ser till att det finns utomhusrinkar där det går att åka skridskor medan hallarna hålls stängda.

Starta klippet ovan för att se rinken och ta reda på mer om frivilligarbetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet