Djokovic drar sig ur turnering inför US Open

Uppdaterad
Publicerad

Novak Djokovic har fortfarande inte vaccinerat sig mot covid-19 och får därför inte resa in i USA. Stjärnan skulle spelat en turnering i Cincinnati som förberedelse inför US Open men har nu dragit sig ur turneringen.

Novak Djokovic missade under uppmärksammade former Australian Open i vintras efter att ha vägrat vaccinera sig mot covid-19. Serben har hoppats kunna spela Grand Slam-turneringen, US Open, som inleds den 29 augusti i New York.

Djokovic skulle spelat en turnering i Cincinnati som uppladdning för turneringen, men han har nu dragit sig ur. Anledningen är att ovaccinerade fortfarande inte tillåts resa in i USA och därför kan han inte delta i turneringen.

Corona och idrott

Djokovic har vunnit US Open tre gånger och förlorade finalen mot Daniil Medvedev förra året. Serben har vunnit 21 Grand Slam-titlar och är bara en titel bakom Rafael Nadal som har flest titlar. Nu är det oklart om Djokovic får chansen spela US Open och komma ikapp Nadal.

ARKIV: Djokovic hoppas få spela US Open (14 juli):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet