Serena Williams kunde inte hålla tillbaka tårarna efter förlusten. Foto: TT

Efter framtidsbeskedet: Serena Williams förlorade i Toronto

Uppdaterad
Publicerad

Serena Williams, som tidigare i veckan sade att slutet på hennes tenniskarriär börjar närma sig, förlorade mot Belinda Bencic i den andra rundan av WTA-turneringen i Toronto.

Efteråt hade Williams svårt att hålla tillbaka tårarna.

– Jag älskar att spela här och har alltid älskat det, sade den amerikanska superstjärnan.

Hon har vunnit turneringen i Toronto tre gånger.

– Jag är så dålig på att ta farväl.

Schweiziska Bencic, OS-guldmedaljör från Tokyo i fjol och tolfte rankade i världen, besegrade amerikanskan i två raka set – 6–2, 6–4.

Orankade Serena Williams vann i den första rundan av WTA-turneringen i Toronto i måndags i två raka set mot 57:e rankade Nuria Parrizas-Diaz. Men natten mot torsdag tog alltså turneringen slut för Williams.

I en text av Williams som publicerades i Vogue tidigare i veckan, liksom i ett inlägg på Instagram, säger tennisstjärnan att nedräkningen till pensionering från idrotten har börjat. Hon har inte sagt något mer precist om när hon planerar att sluta och väntas i alla fall tävla i Cincinnati nästa vecka innan hon deltar i US Open som börjar den 29 augusti.

40-åriga Williams har vunnit US Open sex gånger och gör hon det igen skulle det innebära totalt 24 grand slam-titlar. Något som bara Margaret Court har lyckats med tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.