Jonatan Berggren har drabbats av covid-19 och missar VM.

Coronasmitta i Tre Kronor – fyra dagar innan VM-premiären

Uppdaterad
Publicerad

Om fyra dagar spelar Tre Kronor lagets första VM-match i Finland.

Men nu kommer oroande besked.

Coronasmitta har tagit sig in i truppen – och forwarden Jonatan Berggren tvingas åka hem.

Dessutom har Nashville-spelarna Filip Forsberg och Mattias Ekholm tackat nej till VM-spel.

I morgon presenterar Tre Kronor den preliminära VM-truppen.

En som inte kommer att finnas med där är den tidigare Skellefteå-forwarden Jonatan Berggren, som den senaste säsongen spelat med Detroits farmarlag i AHL: Grand Rapids Griffins.

Corona och idrott

Skulle missat minst fem dagar

Anledningen är att Berggren, som spelade Beijer Hockey Games förra veckan, testats positivt för covid-19. Reglerna säger att han måste sitta i karantän fem dagar, och därefter uppvisa två negativa tester för att få ansluta till VM.

– Att missa fem dagars träning i det här läget är långt ifrån optimalt, och på grund av det och osäkerheten kring kommande tester har vi valt att gå vidare med andra spelare till VM-truppen, säger förbundskapten Johan Garpenlöv i ett uttalande på Tre Kronors Twitter-konto.

Det blir heller inget VM-spel i Helsingfors för Nashvilles Mattias Ekholm och Filip Forsberg, trots att laget nu är utslaget i Stanley Cup. Det svenska ishockeylandslaget uppger att Ekholm är skadad. Att Forsberg inte skulle spela var i stort sett klart sedan tidigare då han står utan kontrakt.

Sverige inleder VM på lördag, mot Österrike.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet