Oliver Ekman-Larsson målskytt för Tre Kronor. Foto: Bildbyrån

NHL-stjärnorna bakom Tre Kronors seger

Tre Kronor fick förstärkning av NHL-duon Oliver Ekman-Larsson och Rasmus Asplund inför mötet med Schweiz.

Då blev det svensk seger med 3-2 efter förlängning.

– Det är alltid en ära att dra på sig Tre Kronor-tröjan, säger Ekman-Larsson som gjorde ett av målen.

Tre Kronor var ute efter revansch efter förlusten mot Tjeckien i premiären av Beijer Hockey Games.

Och revansch blev det – trots en minst sagt tuff start mot Schweiz.

Timo Meier spräckte nollan halvvägs in i första perioden i spel fyra mot fyra. San Jose-forwarden fick pucken i slottet och hittade luckan bakom Marcus Högberg till 1-0.

I slutet av första perioden kom nästa kalldusch för Tre Kronor.

Oskar Lang åkte ut två minuter för slashing och med fem sekunder kvar av perioden kunde Janis Moser styra in 2-0.

NHL-spelarna bakom vändningen

Efter en mållös mittenakt gav Emil Bemström Sverige kontakt halvvägs in i den tredje perioden. Forwarden tryckte in reduceringen med ett hårt slagskott i numerärt överläge.

Kort därefter såg NHL-förstärkningen Oliver Ekman-Larsson till att det var kvitterat när han skickade in 2-2 från blålinjen.

Matchen gick till förlängning där Henrik Tömmernes höll sig framme och sköt hem segern till Sverige.