NHL-duon ansluter till Tre Kronor i helgen. Foto: Bildbyrån

NHL-spelare förstärker Tre Kronor i helgen

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att NHL-spelarna Oliver Ekman Larsson och Rasmus Asplund, som tackat ja till ishockey-VM, ansluter till Tre Kronor redan till helgens matcher i Stockholm.

– Oliver (Ekman Larsson) har varit med förut, han har vunnit VM-guld med oss och jag tror att han gör sin sjunde VM-turnering, så han har rutin. Spelskicklig, väldigt, väldigt bra tvåvägsback. Kan både spela powerplay och döda utvisningar, så han är användbar för oss, sade förbundskaptenen Johan Garpenlöv efter matchen mot Tjeckien (1–2) i Beijer Hockey Games.

– Asplund (Rasmus) kanske kan få en lite mer framskjuten roll här och kanske spela lite powerplay också.

Sverige förlorade den första matchen i Beijer Hockey Games mot Tjeckien med 2-1. Nu väntar två matcher till, på lördag och söndag, mot Schweiz och Finland. För Tre Kronor är det viktigt att hitta rätt i spelet inför kommande VM-turnering under helgens två matcher.

– Det är såklart viktigt att spela bra nu och det gäller att fortsätta spela stabilt och för varje match som går blir det viktigare, säger Lucas Wallmark till SVT Sport.

Med förstärkningarna av Rasmus Asplund och Oliver Ekman Larsson till helgens två matcher börjar den svenska VM-truppen ta form allt mer. Och Wallmark tror att Tre Kronor har chansen att nå långt i VM.

– Vi har en stark tro och många bra spelare i laget nu. Det är viktigt att bli lite bättre hela tiden. Det är i VM vi ska spela vår bästa hockey och vara som allra bäst, säger Wallmark.

KLIPP: Tre Kronor föll mot Tjeckien (5 maj, 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tre Kronors Christian Folin deppar efter Tjeckiens 1–0-mål. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.