Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Utifrån bilden skulle man kunna tro att Klara Wirdby i Forsby bor intill en sjö. Det gör hon inte. Hennes hästhagar ligger under vatten till följd av de höga vattennivåerna i Testeboån. Foto: Stefan Larsson

Klaras hästhagar ligger helt under vatten

Uppdaterad
Publicerad

SMHI har utfärdat orange varning för höga flöden och översvämningar längs Testeboån. Klara Wirdbys hästhagar i Forsby ligger sedan ett par dagar helt under vatten.

Samtidigt som röd varning fortfarande gäller för Gavleån är vattenflödet högt även på andra håll. SMHI har utfärdat orange varning för Testeboån med översvämningar på flera platser.

Klara Wirdbys hästar i Forsby får vistas på gårdsplanen och i en lada, då hennes hagar i närheten av Testeboån ligger under vatten.

Översvämningar i Gävleborg

– Det är tredje gången på sex år. Det är skrämmande eftersom det visar att klimatet är skevt, säger Klara Wirdby.

Vattennivån kan höjas ytterligare

Klara Wirdby har fått höra från räddningstjänsten att vattnet på gården kan höjas med ytterligare 30 centimeter. Det skulle innebära skador även på ladorna intill hästhagarna.

– Då blir det väldigt bekymmersamt, säger Klara Wirdby.

Se översvämningarna från ovan i videon

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Översvämningar i Gävleborg

Mer i ämnet