Naturvårdsverket har beslutat om Nedre Dalälven Foto: TT

Klart med myggbekämpning i sommar

Publicerad

Det är grönt ljus för myggbekämpning i vid översvämningsvåtmarkerna vid Nedre Dalälven 2018 i samma omfattning som 2017, det har Naturvårdsverket beslutat.

Massförekomst av mygg gör det under perioder mycket besvärande för människor att vara utomhus i områden runt Nedre Dalälven, därför ser Naturvårdsverket ett behov av bekämpning med medlet VectoBac G. Samtidigt fortsätter arbetet med att hitta alternativa lösningar för att få bukt med de stora myggansamlingarna i området.

Noggran uppföljning krävs

Delar av området som nu ska bekämpas är ett Natura 2000-område. Eftersom det, enligt Naturvårdsverket, fortfarande inte är helt klarlagt om bekämpningen har någon negativ inverkan av betydelse för Natura 2000-områdena ställer regeringen som villkor att en noggrann uppföljning ska ske efter genomförd bekämpning.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer