Narkotiska preparat har försvunnit från Gävle sjukhus. Foto: TT/SVT

Anställda misstänks för knarkstöld på sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Två medarbetare på Region Gävleborg har polisanmälts av arbetsgivaren sedan narkotiska preparat försvunnit från Gävle sjukhus.

LÄS OCKSÅ: Droger försvann från sjukhus

Vid flera tillfällen har narkotiska preparat försvunnit från Gävle sjukhus, nu polisanmäler Region Gävleborg två anställda som de misstänker ligger bakom den senaste stölden.

Drogstölder från Gävle sjukhus

Region Gävleborg meddelar att de ser mycket allvarligt på svinnet av narkotiska preparat inom vården och för att komma till rätta med problemet har därför drogtester genomförts på anställda och ett antal olika säkerhetsrutiner runt hantering av preparaten har skärpts.

Anställda polisanmälda

Samtliga tidigare fall av misstänkta stölder har polisanmälts. Nyligen inträffade en händelse som skulle kunna kopplas till två medarbetare på Region Gävleborg. De två medarbetarna har nu polisanmälts.

– Att polisanmäla medarbetare är naturligtvis aldrig roligt. För oss som vårdgivare är det viktigaste i sammanhanget att inga patienter kommit till skada. Vi sätter våra patienters säkerhet och våra medarbetares arbetsmiljö främst, säger Helena Björkman, divisionschef Division Operation.

Avstängda i väntan på prövning

De polisanmälda medarbetarna är avstängda från arbete i väntan på den rättsliga prövningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Drogstölder från Gävle sjukhus

Mer i ämnet