Peter Kärnström (S) kommualråd i Sandviken kommeneterar måndagens varsel på SMY i Sandviken Foto: SVT

Kommunalrådet: ”Vi visste ingenting om detta”

Publicerad

Kommunalrådet Peter Kärnström (S) hade ingen förhandsinformation om att Sandvik skulle lägga ett varsel för 210 personer  inom Sandvik Materials Technology i Sandviken.

– Men jag är egentligen inte helt förvånad, säger Peter Kärnström till SVT Nyheter Gävleborg.

– Redan när Sandvik presenterade sin kvartalsrapport i juli så antyddes att åtgärder var att vänta.

LÄS MER: Sandvik varslar 210 tjänstemän i Sandviken

Vad betyder det här för Sandviken?

– Det är ju många jobb som kan komma att försvinna, men idag vet vi ju inte slutet på den här processen. Inte sällan så lägger företag varsel som är i överkant, och så jämkas det nedåt över tid. Vi får helt enkelt se hur det blir, säger Peter Kärnström.

 – Men jag tänker naturligtvis på de som kan komma att drabbas av det här varslet.

Vad kan och ska kommunen göra?

– Vi kommer naturligtvis att ta kontakt med Sandvik för att se hur vi kan vara behjälpliga i den här processen som nu inleds.

– Jag tänker också att det här rör högt kvalificerad personal, som kan vara attraktiva för andra företag i regionen och i en framtida omställningsprocess så kan kommunen säkert vara en part, säger Peter Kärnström till SVT Nyheter Gävleborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.