Brandman hjälper till att få undan vattnet på Ikeas lager. Foto: 112 Gävleborg

Kraftigt regnoväder i Gävle – Ikea drabbat av vattenskada

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten fick på söndagseftermiddagen kallas till Ikea i Valbo på grund av ett trasigt rör som sprutade vatten.

På söndagseftermiddagen drabbades Gävle av ett kraftigt regn- och åskoväder. Med översvämningar som följd på en del håll.

Räddningstjänsten kallades strax efter klockan 15 till IKEA i Valbo efter ett larm om att det sprutade vatten inne på lagret. På plats kunde man konstatera att ett rör gått av och golvet var täckt av ett par centimeter vatten.

Räddningstjänsten på plats hjälpte till med att försöka få undan det mesta av vattnet. Orsaken till det trasiga röret är i nuläget inte känt.

SMHI varnar för stora regnmänger samt kraftig åska

SMHI har samtidigt varnat för att det finns en risk för skyfallsliknande regn som kan ge uppemot 35 mm regn under seneftermiddagen samt kvällen utmed Gävleborgs läns kustland. Regnmängderna kan medföra översvämningar i källare, dagvattensystem och mindre vattendrag.

Vid 16-tiden meddelades det om förseningar i tågtrafiken mellan Gävle och Söderhamn på grund av ett signalfel till följd av ovädret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.