Foto: Thomas Sundberg/SVT/TT

Kvinna bromsade för tre rådjur – blev påkörd av bilen bakom

Uppdaterad
Publicerad

Riksväg 83 fick stängas av under onsdagsmorgonen mellan Järvsö och Ljusdal. En kvinna bromsade för tre rådjur och blev påkörd av bilen bakom. Kvinnan fick föras till sjukhus med nacksmärtor.

Det var strax efter 07.30 som räddningstjänsten larmades till en trafikolycka på riksväg 83 i norrgående riktning, strax utanför Järvsö.

– Tre rådjur hade hoppat upp framför bilen och föraren tvingades då att bromsa. Hennes bil blev då påkörd bakifrån av en annan bil, säger Peter Nystedt, räddningsledare vid Ljusdals räddningstjänst.

Efter olyckan klagade kvinnan på nacksmärtor och fick föras till sjukhus för vidare kontroll. Räddningstjänsten uppger att mannen inte var skadad och han kunde själv ta sig från olyckan.

Olycksdrabbad vägsträcka

Det är den andra olyckan på kort tid på riksväg 83 mellan Järvsö och Ljusdal. I söndags krockade två bilar och två personer vårdas för allvarliga skador på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Polisen utreder även trafikbrott.

Motorhuv flög upp under färd

Under onsdagsmorgonen larmades räddningstjänsten även till en trafikolycka på E4 mellan Enånger och vågbro. Enligt larmet lossnade en motorhuv på en personbil.

– Motorhuven flög upp under färden men föraren kunde själv stanna bilen i en parkeringsficka. Han hade ont i nacken och fick föras till sjukhus med ambulans, säger Jan Eriksson, insatsledare Söderhamn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.