En allvarlig trafikolycka inträffade på E4 utanför Gnarp på Måndagskvällen. Två kvinnor skadades allvarligt och fick klippas loss. Foto: Google Earth.

Två kvinnor omkom i allvarlig olycka på E4

Publicerad

Två personbilar krockade på E4 utanför Gnarp på måndagskvällen. Två äldre kvinnor skadades allvarligt och fick klippas loss ur bilen. Båda avled av sina skador.

Räddningstjänsten larmades vid 17.18. En personbil körde in i en annan personbil vid en påfart till E4:an vid Årskogen utanför Gnarp. I den ena bilen färdades två äldre kvinnor. Bilen gjorde en vänstersväng och blev då påkörd av en annan personbil.

Bilen med kvinnorna i hamnade på taket. Båda skadades allvarligt och fick klippas loss. Polisen meddelade senare att kvinnorna avled av sina skador.

– Det var mörkt, blött och dålig sikt på olycksplatsen. Det är hemskt när sådant här inträffat, säger Daniel Wikdahl, polisens presstalesperson i region Mitt.

Den ena kvinnan var i 80-årsåldern och hennes anhöriga har underrättats. Den andra kvinnan har polisen inte kunnat finna några anhöriga till, så detta kommer att skötas av en dödsfallshandläggare skriver polisen på sin hemsida.

Flera försökte hjälpa till

– Det är en allvarlig olycka och två personer är allvarligt skadade, sa Pär Mossnelid, insatsledare på Norrhälsinge räddningstjänst.

En man i 60-årsåldern färdades i den andra bilen. Han fördes till Sundsvalls sjukhus med ambulans. Skadeläget är oklart.

Flera personer försökte att hjälpa de skadade i samband med att de såg bilvraken. Olyckan medförde störningar i trafiken och det var totalstopp tills cirka klockan 18:40.

Räddningstjänst, polis och bärgare var kvar på olycksplatsen under kvällen för att städa upp. Vid 20-tiden var bilarna bärgade från platsen och trafiken igång som vanligt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer