Kronofogden i Hudiksvall huserar i samma hus som polisen. Foto: Robin Herzog/SVT

Kronofogden lägger ner i Hudiksvall

Uppdaterad
Publicerad

Kronofogden i Hudiksvall lägger ner och verksamheten flyttas istället till Gävle och Sundsvall. Det meddelande myndigheten på måndagen.

Det är senast i mars 2021 som verksamheten i Hudiksvall helt ska upphöra. Det är enligt regeringens önskemål att stärka den statliga närvaron utanför Stockholm. 

Kontoren i Arvika och Mora läggs också ner och totalt berörs cirka 30 personer.

– Där verksamheten minskar eller upphör kommer medarbetarna att erbjudas anställning på annat kontor eller andra arbetsuppgifter, säger Eva Carlquist, produktionsdirektör och chef över de berörda verksamheterna i ett pressmeddelande.

Fakta om beslutet

I januari 2018 fick Kronofogden ett uppdrag från regeringen att pröva om verksamhet i Stockholms län kan lokaliseras till andra delar av landet. Efter att ha utrett frågan väljer nu myndigheten att flytta cirka 80 årsarbetskrafter till följande orter: Falun, Gävle, Kalmar, Karlstad, Sundsvall, Umeå, Uppsala, Visby och Östersund.

Verksamheten i Hudiksvall flyttas till Gävle och Sundsvall senast den 31 mars 2021.

Verksamheten i Arvika flyttas till Karlstad senast den 30 september 2020.

Verksamheten i Mora flyttas till Falun senast den 31 december 2020.

Källa: Kronofogden

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.