Foto: Roger Nilsson

Kvinna avliden – polisen misstänker mord

Uppdaterad
Publicerad

Den allvarligt skadade kvinnan som hittades i en lägenhet i centrala Gävle på torsdagsmorgonen har avlidit. På fredagseftermiddagen hålls häktningsförhandling, vid Gävle tingsrätt, mot den man som misstänks för mord.

Det skriver polisen på sin hemsida efter en uppdatering från sjukhuset klockan 02:43 i natt.

Det var igår förmiddag som polis efter ett larm hittade den svårt skadade kvinnan i lägenheten. Maken greps på platsen, då misstänkt för försök till mord.

Nu efter att kvinnan avlidit av sina skador omrubriceras det misstänkta brottet från mordförsök till mord. Anhöriga är underrättade.

– Hon dog av kraftigt våld, förmodligen med ett tillhygge. Mannen är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord, säger Lars Göransson, åklagaren som leder förundersökningen.

Under torsdagen hölls ett kort förhör med mannen.

– Hans inställning är att han varken kan erkänna eller förneka, det är hans kommentar. Mer går jag inte in på det, säger Lars Göransson.

Häktningsförhandling under fredagen

Under fredagsförmiddagen ska nya förhör hållas med mannen, ytterligare teknisk undersökning av brottsplatsen görs också.

Vid lunchtid lämnade åklagare Lars Göransson inte en framställan till Gävle tingsrätt om att den misstänkte mannen, som är i 80-årsåldern, ska häktas, misstänkt för mord.

Vet ni när brottet begicks?

– Vi vet inte exakt men vi är övertygade om att det hände i går morse. Relativt strax efter det har mannen tagit kontakt med en granne och sagt att han skulle ha dödat sin fru, säger Lars Göransson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.