Hör polisen om den avlidna kvinnan som bodde i brandhuset. Foto: Stefan Larsson/SVT

Äldre kvinna i Gävle död – polis utreder samband med branden

Uppdaterad
Publicerad

En äldre kvinna boende i höghuset på Öster fördes till sjukhus i samband med branden. Ett par dagar senare avled kvinnan.

Nu utreder polisen med hjälp av rättsläkare om det finns ett samband mellan brandröken och dödsfallet.

Rättsläkare har tagit kontakt med polisen i Gävle för att utreda om det kan ha något orsakssammanhang med anledning av branden.

– Det har kommit en anmälan till polisen från sjukvården att en kvinna har avlidit. Den här kvinnan bodde i det höghus som eldhärjades i helgen och det fanns uppgifter om att hon hade inandats rök. Det ska vi nu utreda med hjälp av rättsläkaren för att se vad som är orsaken till att hon avlidit, säger Mikael Hedström, polisens presstalesperson.

Höghusbrand i Gävle

Kvinnan fördes till sjukhus efter branden, men skrevs senare ut och fördes till ett äldreboende inom Gävle kommun. Där avled hon senare.

När avled kvinnan?

– Jag har just nu inga uppgifter om när hon avled, utan jag har bara fått besked om att hon har avlidit och att det har kommit in en anmälan som nu ska utredas. Jag kan heller inte säga hur lång tid det här tar, det kan ta alltifrån en vecka och uppåt, säger Mikael Hedström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Höghusbrand i Gävle

Mer i ämnet