Polis och ambulans larmades korsningen i närheten av en närbutik i Skutskär. Foto: Jan-Peter Eriksson, SVT

Kvinna och tre små barn påkörda i Skutskär – förda till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 35-årsåldern, ett spädbarn och två mindre barn har förts till sjukhus efter att de blivit påkörda på ett övergångsställe i Skutskär, vid 14.30-tiden på måndagen.

Olyckan inträffade när kvinnan och barnen var på väg över ett övergångsställe i korsningen Idrottsvägen-Kyrkbyvägen i Skutskär. En kvinna i 70-årsåldern kom körande men fick inte stopp på bilen i tid. Enligt polisen ska det ha varit extremt halt på platsen.

– Hon försöker stanna men det går inte så bilen glider in i personerna i, vad jag förstår, låg hastighet. Barnvagnen med spädbarnet välte men spädbarnet verkade ha klarat sig bra. De fördes allihop till sjukhuset för kontroll, säger Daniel Wikdahl vid polisen i region Mitt.

– Kvinnan i bilen var väldigt chockad och uppriven över det som inträffat.

Polisen kommer att skriva en anmälan om vållande till kroppsskada men det finns ingen person som misstänks för brottet i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.