Foto: Mikael Johansson/SVT

Misstänkt för kvinnomord i Färila fortsatt häktad

Uppdaterad
Publicerad

Utredningen kring mordet på den kvinna i Färila som sköts till döds i juli tar tid. På fredagen begärde åklagaren förlängd åtalstid och den misstänkte mannen som sitter häktad gick med på det.

I slutet av juli sköts en kvinna till döds och kort efter greps mannen som hon bodde ihop med, misstänkt för mord. Under fredagen begärde Carl-Johan Granlund, åklagare, en månad till innan åtal måste väckas.

– Men det kommer inte vara klart innan dess, säger Carl-Johan Granlund.

Utredningen fortsätter med en mängd förhör och Granlund berättar att de väntar svar från Nationellt forensiskt centrum (NFC) på den teknisk bevisning som skickats till dem.

Vet ni vad som hände?

– Vi har bild, den blir desto bättre ju längre tid som går, men det återstår vissa delar för att lägga pusslet fullt ut, säger han.

Granlund berättar att just nu har de ingen klarlagd motivbild, men en teori kring det.

Har mannen erkänt?

– Det kommenterar jag inte, säger Carl-Johan Granlund.

Den misstänkte mannen har genomgått en liten sinnesundersökning, en så kallad paragraf 7-undersökning, för att undersöka om han lider av eller vid tidpunkten för dådet, led av någon psykisk störning.

Läkaren gör bedömningen att det inte förelåg någon allvarligare psykisk störning, varken vid den misstänkta gärningen eller vid tidpunkten för undersökningen, det skriver Hela Hälsingland.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottdramat i Färila

Mer i ämnet