Gävle pastorats kyrkoherde Karin Sarja har också tittat närmare på paret Manzanares ekonomiska förehavanden. Foto: SVT

Kyrkan i Gävle utreder också paret Manzanares

Uppdaterad
Publicerad

Med anledning av granskningen av paret Manzanares har Gävle pastorat startat en utredning kring föreningen Gävles Unga som kyrkan betalat ut 120 000 kronor till.

Linnéa Manzanares har en ledande roll och kallar sig för utvecklingsdirektör för Gävles Unga. Sergio Manzanares har suttit för Socialdemokraterna både i kyrkorådet (avgick åsskiftet 2017/18) och kyrkofullmäktige fram till februari i år.

– Vi har inte delat ut några bidrag till Gävles Unga, utan de har hjälpt till att arrangera vissa evenemang i kyrkan, säger kyrkoherde Karin Sarja till SVT Nyheter Gävleborg.

Paret Manzanares

Ideell momsbefriad förening

De handlar om tre olika arrangemang i Heliga Trefaldighetskyrkan 2015 och 2016, bland annat Regnbågsnatt kring Gävle Pride, som Gävles Unga fakturerat för. 

De tre arrangemangen har kostat 40 000 kronor vardera och Gävles Unga är en ideell förening som är momsbefriad.

– Vi ville helt enkelt försäkra oss om att allt är rätt och riktigt med tanke på vad som kommit fram i medierna den senaste tiden, säger Karin Sarja.  Vi har ett ansvar förstås, och vår bedömning är att allt har gått rätt och riktigt till i det här fallen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paret Manzanares

Mer i ämnet