Polisen utreder eldsvådan i en lägenhet i Andersberg som mordbrand. Foto: Roger Nilsson

En person död efter lägenhetsbrand i Gävle – utreds som mord

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern har avlidit efter en lägenhetsbrand i Gävle på tisdagskvällen. Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mord och mordbrand.

När larmet nådde räddningstjänsten vid kvart i nio var det öppna lågor inne i en lägenhet i Andersberg. Väl på plats gick rökdykare in, och det brann då i en större garderob rapporterar Niklas Hammarlund, inre befäl på Gästrike Räddningstjänst.

Rökdykarna hittade snabbt den person som befann sig i lägenheten när branden bröt ut och påbörjade livräddning, skriver Niklas Hammarlund. Personen omhändertogs sedan av ambulanspersonal och fördes till sjukhus med kritiska skador och hans liv gick inte att rädda.

Vid 21.15 var eldsvådan släckt och den hade då inte hunnit sprida sig till fler lägenheter. Räddningstjänsten var kvar ytterligare någon halvtimme för att ventilera med mera.

Utreds som misstänkt mord och mordbrand

Polisen kommer att genomföra en teknisk undersökning av lägenheten för att utreda om något brott har begåtts.

– Det går inte att utesluta att det här inte är mord. Därför har vi inlett en förundersökning på mord och mordbrand för att kunna öppna verktygslådan och genomföra utredningsåtgärder för att säkerställa vad det är som har hänt och vad personen har avlidit av, säger Linda Winge, befäl vid polisens regionledningscentral, till TT.

Ingen annan person skadades i branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.