En polispatrull upptäckte en man som var i färd med att måla linblommor på en bropelare i Forsa. Foto: Polisen

68-åring signerade klottret – döms mot sitt nekande

Uppdaterad
Publicerad

När en polispatrull passerade Forsa i fjol sommar såg de en man som var i färd med att måla linblommor på bropelaren till en viadukt. Nu döms en 68-åring till dagsböter för skadegörelse.

Den 68-årige mannen nekar till att vara konstnären bakom motivet av Hälsinglands landskapsblomma. Han hävdar själv att han var på platsen endast för att titta på målningen.

Poliserna i den passerande polisbilen hävdar dock att det var uppenbart att 68-åringen är skyldig, eftersom färgen fortfarande rann när de stannade och de såg hur mannen gömde penslar och målarfärg. Dessutom var motivet signerat med mannens förnamn.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Enligt Trafikverket så kommer det att kosta 6.000 kronor att sanera bropelaren.

Att sanera bropelaren från landskapsblommorna kommer att kosta 6 000 kronor, enligt Trafikverket. Foto: Polisen

Hudiksvalls tingsrätt dömer 68-åringen till dagsböter om sammanlagt 19.200 kronor, dels för skadegörelsen, men också för två fall av grov olovlig körning och ett fall av rattfylleri. Han ska dessutom betala 6.000 kronor i skadestånd till Trafikverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.