Se insatsledaren på räddningstjänsten, Kenneth Eriksson berätta om branden. Foto: Liisa Medin/SVT

Brand i industribyggnad i Ljusdal: ”Byggnaden gick inte att rädda”

Uppdaterad
Publicerad

Vid 07:30-tiden på fredagsmorgon kom larm om en brand i en industribyggnad i Ljusdal. Enligt räddningstjänsten rör det sig om en byggnad där gas och olja säljs, och därför kunde rökdykare inte skickas in i byggnaden. Ingen person har skadats i samband med branden, enligt räddningstjänsten.

– Det är en fullt utvecklad brand och byggnaden går inte att rädda. Vi arbetar med att skydda omgivande byggnader, säger Kenneth Eriksson, insatsledare på räddningstjänsten i Ljusdal, på fredagsförmiddagen.

Det brann på lagret i bygganden och räddningstjänsten kunde inte gå in i byggnaden och släcka branden.

– Vi kan inte göra inre släckning alltså rökdykning, säger Kenneth Eriksson.

Branden under kontroll

Vid lunchtid var branden under kontroll, men det finns glödbränder kvar. Vad som orsakade branden vet inte räddningstjänsten.

– Någonstans på lagret verkar starten på branden har varit, säger Kenneth Eriksson.

Har någon person skadats?

– Inga personer har skadats i branden, säger Kenneth Eriksson.

VMA gick ut

Ett VMA-meddelande gick ut under förmiddagen och personer som kände sig påverkade av röken uppmanades att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. VMA:t hävdes under eftermiddagen.

Klockan 18.30 säger Kenneth Eriksson på räddningstjänsten att branden är i princip släckt, men att de kommer ha kvar några brandmän på platsen under natten för bevakning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.