Larm om drunkning var berusad man på surfingbräda

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter 11-tiden på tisdagsförmiddagen larmades räddningstjänsten om en drunkning vid Tolvfors utanför Gävle. När de kom till platsen visade det sig vara en berusad man som låg på en förankrad surfingbräda.

Enligt SOS Alarm tillkallades både räddningstjänst och ambulans till Tolvfors utanför Gävle vid 11-tiden. Det som larmats som en drunkning visade sig senare vara en kraftigt berusad man på surfingbräda.

– Det var lite annorlunda, det var en man som låg kraftigt berusad på någon form av surfingbräda ute i ån, säger Pär Palm, larmbefäl på räddningstjänsten.

Surfingbrädan var förankrad

Brädan ska enligt räddningsjänsten ha varit förankrad och mannen ska inte ha varit i vattnet utan på brädan hela tiden. De drog in mannen till land och han togs sedan omhand av ambulans.

– Det var ingen skada alls, han var helt enkelt för berusad för att ta sig någonstans. Brädan låg även förankrad, så den låg still i vattnet, säger Pär Palm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.