Lastbil och personbil i krock på E16

Uppdaterad
Publicerad

En personbil och en långtradare har kolliderat på E16 i västergående riktning i höjd med Sandviken västra. Under räddningsarbetet är vägen avstängd i ena riktningen.

Enligt Gästrike räddningstjänst har det skett en sidokollision mellan en personbil och en långtradare, larmet inkom vid klockan 08.30.

– Personbilsföraren är kvar i bilen och vi klipper taket för att få ut personen. Det är inga allvarliga skador men föraren klagar på nacksmärtor så då gör vi på det sättet, säger Niklas Hammarlund, inre befäl vid Gästrike räddningstjänst vid 09-tiden.

Lastbilen har kunnat köra vidare för egen maskin, föraren ska vara oskadd. Under räddningsarbetet och bärgningen av personbilen är västergående förfält på E16 avstängt förbi Sandviken västra. Prognosen är att vägen kan öppnas innan klockan 10.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.