Kön har vuxit sig lång på E4 efter att en lastbil hamnat på tvären över båda vägbanorna i höjd med Iggesund. Vägen är blank av is. Foto: Pernilla Lidén

Lastbil på tvären på E4 Iggesund – stopp i trafiken

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil har varit inblandad i en olycka strax söder om Iggesundsavfarten på E4 och blockerar hela vägen på lördagskvällen. Bärgningen väntas ta flera timmar.

Olyckan skedde i norrgående riktning, men det är stopp för trafiken i båda riktningar medan räddningsarbetet pågår och en preliminär sluttid för trafikstörningarna är satt till klockan två på natten.

Ingen person har skadats. Inledningsvis fanns uppgift om att en personbil också varit inblandad i olyckan men det stämmer inte enligt polisen.

– Det var inga fler fordon utan det är en lastbil som gått igenom vajerräcket och blockerar båda vägbanorna, säger Ivan Åslund, befäl vid regionledningscentralen i Uppsala.

Omfattande bärgningsarbete

Lastbilen, som är utlandsregistrerad, har någon typ av släp påkopplat.

– Det kommer ta tid att bärga, minst fyra-fem timmar. De måste bända loss grejerna och sedan har det runnit ut bränsle på vägbanan så det ska saneras innan man kan släppa på trafiken, säger Ivan Åslund.

Ishalka på vägen

SMHI har varnat för ishalka då regn fryser på kalla vägbanor i länet under lördagen, och under kvällen berättar Pernilla Lidén, som är en av dem som sitter fast i stoppet på E4 vid Iggesund, att det är riktigt halt och att bilkön växer sig lång. Hon har kört från Stockholm med en 5-åring och 3,5 åring i bilen på väg upp till Hörnefors i Umeå – ”Det blir en lång natt för oss” säger hon.

En lastbil med släp gick genom mitträcket och hamnade på tvären över hela E4. Foto: Google Earth (grafik: SVT)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.