Flera personer skadades när två bilar krockade i Njutånger. Foto: SVT Design

Krock på gamla E4 i Njutånger – flera till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Två personbilar krockade på eftermiddagen på väg 583 söder om Iggesund. Ett barn ska finnas bland de skadade och föraren som bedöms vållande till olyckan misstänks för flera brott.

Olyckan skedde på gamla E4 i Njutånger strax innan 16-tiden på lördagen. Räddningstjänsten var snabbt framme och man stängde av vägen i södergående riktning under ett par timmar för räddningsarbetet.

Det fanns två vuxna och ett barn i den ena bilen, och tre vuxna i den andra bilen – som bedöms ha orsakat olyckan, berättar polisens RLC-befäl Ivan Åslund. Den bilen är tagen i beslag.

Röriga uppgifter

Sex ambulanser ska ha varit engagerade i att transportera patienter till sjukhus, men det finns på kvällen fortfarande ingen information om hur allvarliga skador det handlar om. Enligt Ivan Åslund är det många och röriga uppgifter som kommit in till polisen om olyckan.

– Från den ena bilen ska någon ha stuckit iväg, men det verkar inte stämma, säger han.

En hundpatrull kallades in men kunde inte fastställa att någon skulle ha lämnat platsen, och inga vittnen har heller sett det.

Misstänks ha varit drogpåverkad

Två personer ur bilen med tre vuxna i har identifierats och man misstänker nu att en 20-årig man var den som körde.

– En kille är misstänkt för drograttfylleri, grov vårdslöshet i trafik, och grovt vållande till kroppsskada, säger Ivan Åslund.

En tredje man skickades med ambulans men ville inte följa med till sjukhuset.

– Han åkte en bit, sedan ville han kliva av. Han blev lite stökig i ambulansen och de var tvungna att stanna och släppa ut honom.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.