Foto: SVT

Lill-Babs utställning i Järvsö flyttar

Uppdaterad
Publicerad

Den permanenta utställningen om Barbro ”Lill-Babs” Svensson i Järvsö flyttar från sin nuvarande plats till Stenegård. Enligt döttrarna är det till en plats som betydde mycket för den folkkära artisten.

Sedan 2009 har utställningen funnits i ett kombinerat kafé och affär i Järvsö som Lill-Babs själv drev till en början. På senare år har verksamheten drivits av nya ägare, och efter Lill-Babs bortgång i fjol har de meddelat att de sagt upp avtalet med Lill-Babs bolag av ekonomiska skäl, enligt Helahälsingland.

Nu har Ljusdals kommun beslutat att upplåta en del av Stenegård i Järvsö till utställningen. Avtalet löper på tre år.

– En kärleksfull mötesplats som mamma älskade. Vissa delar av den nuvarande utställningen kommer ni så klart att känna igen men vi vill samtidigt utveckla den och bjuda in er än mer i mammas minnesrika liv, säger Lill-Babs döttrar Monica Svensson, Malin Berghagen och Kristin Kaspersen i ett pressmeddelande från Ljusdals kommun.

Kommunen upplåter lokaler

Enligt Ljusdals kommunchef, Niclas Bremefors, har kommunen inte betalat något för att få behålla utställningen i Järvsö.

– Nej, det enda är att vi upplåter lokalerna utan kostnad men de står ändå outhyrda i dag. Det här blir perfekt tror jag, det känns som rätt plats, säger han till SVT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Barbro ”Lill-Babs” Svensson 1938-2018

Mer i ämnet