Foto: SVT

Lillbocken utsatt för sabotage i natt

Uppdaterad
Publicerad

Förra helgen brann Gävlebocken upp bara timmar efter att den invigts. Strax före halv två i natt kom nu larmet om att någon utsatt även Lillbocken för sabotage.

Efter att den ordinarie bocken bränts ner bara sex timmar efter att den invigdes ersattes den i torsdags av den mindre bock som elever från Vasaskolans Naturvetenskapliga förening byggt. Nu har även den utsatts för sabotage.

– Vi misstänker att ett fordon körts genom trästaketet för att sedan välta ner bocken, säger Linda Winge, LKC-befäl för polisregion Mitt.

Gävlebocken

Staketet är trasigt och bocken ligger på sidan och det är oklart hur allvarliga skadorna är.

Enligt polisen har vittnet sett skadegörelsen sett en mörk stadsjeep. Bilen ska ha kommit körandes i hög fart rätt in i hagen mot bocken. Föraren i bilen startade uppe i backen och körde ned för backen och rakt in i bocken.

Efter att föraren kört på bocken körde han ut ur inhägnaden och vidare ner mot Södra Strandgatan. Polispatrullen kunde konstatera att gärningsmannen flydde från platsen genom att köra Södra Strandgatan mot Muréngatan och sedan försvann bilen.

Personer som vet något om händelsen kan kontakta polisen på 114 14 och hänvisa till ärende 5000-K1505598-16.

LÄS MER: Nu är ”Lillbocken” störst i stan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gävlebocken

Mer i ämnet