Lille får en medalj i Abu Dahbi 2019. Foto: Svenska Parasportförbundet

Lille från Bollnäs OS-resa följs i ny dokumentärserie i SVT

Uppdaterad
Publicerad

I dokumentärserien, Heja Sverigelaget!, får vi följa fyra personer med en intellektuell funktionsnedsättning och deras resa mot Special Olympics World Games som ägde rum i Abu Dhabi i mars 2019. Lille Rouskanen som bor i Bollnäs är en av personerna vi får följa.

Mike, Lille, Linnea och Jimmy har alla blivit uttagna att representera Sverige i Special Olympics World Games. I den nya SVT-serien får vi följa gänget under förberedelserna inför resan till Abu Dhabi där de ska tävla mot deltagare från 190 andra länder.

Nu börjar serien att sändas på SVT. Första avsnittet visades den 31 augusti och Lille som går på säridrottsgymnasiet i Bollnäs tycker att det känns spännande men också lite nervöst att se sig själv i tv.

– De andra i klassen säger att de såg mig och säger att jag var jättegrym, säger Lille Rouskanen.

Lite som en kändis

Lille tävlar i friidrott och hennes bästa gren är längd. Efter att det första avsnittet sändes säger hon att hon känner sig lite som en kändis.

– I Abu Dhabi så fick jag medalj, säger Lille Rouskanen.

Dokumentärserien går att se i sin helhet på SVT och UR play med start den 31 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.