Barnpoolen i Furuviksparken, ett par timmar efter att en pojke hittats livlös i vattnet. Foto: SVT

Medvetslös pojke hittades i badpool i Gävle – vårdas på sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En femårig pojke hittades medvetslös i en badpool i Furuviksparken i Gävle på tisdagseftermiddagen. Pojken fördes med ambulans till Gävle sjukhus. På kvällen kom beskedet att han varit allvarligt skadad men kan få åka hem redan samma kväll.

Räddningstjänst och polis larmades till Furuvik vid 14-tiden på tisdagen sedan ett livlöst barn hittats i poolen.

Det var en femårig pojke som hittades livlös. Han fördes med ambulans till sjukhus.

Furuviksparkens vd Nina Tano säger till Gefle Dagblad att pojken var vid medvetande när han fördes iväg i ambulans. Då hade en av badvakterna gjort hjärt- och lungräddning på honom.

Kan få lämna sjukhuset samma kväll

Polisen har varit på badet och pratat med personer som varit i anslutning till händelsen, samt fotograferat poolen för att utreda vad som har hänt.

Pojken vårdas fortfarande på barnmottagningen men kan eventuellt få åka hem under kvällen.  Sjukvården uppger att han hade en allvarlig skada, men efter att ha fått vård kan alltså pojken få lämna sjukvården redan samma kväll.

Pojken och hans familj kom från Uppsala och var på besök i parken över dagen.

Utreder vållande till kroppsskada

Polisen upprättade en anmälan om vållande till kroppsskada, men det finns ingen misstänkt för brottet enligt Mikael Hedström, polisens presstalesman.

Först ska en utredning göras av händelsen, därefter fattas beslut om eventuella misstankar ska riktas mot någon person.

Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.