På söndagen möter Ljusdal Luleålaget Notviken i kval till damernas näst högsta serie; Elitettan Foto: SVT

Ljusdal spelar sin viktigaste match

Uppdaterad
Publicerad

Med en 2-0 vinst borta mot Notviken i den första kvalmatchen till Elitettan så är förhoppningarna stora på Ljusdalsdamerna att de för första gången ska ta steget upp till Elitettan. Damernas näst högsta serie i fotboll

– Det var en jämn match med små marginaler som avgjorde. Marginaler som kan vara till Notvikens fördel i kommande match, men vi har jättestora möjligheter efter den fina starten vi fick, sa tränare Tomas Wennberg, efter matchen uppe i Luleå.

Det är klar fördel Ljusdal som har 2-0 med sig från matchen i Luleå. Matchvinnare för Ljusdal i matchen mot Notviken var Sanna Signeul, som gjorde båda målen i andra halvlek.

Stark segersvit

En sak som talar till Ljusdals fördel är det matchfacit som man visat upp under seriespel och kval. Laget har 23 raka matcher utan förlust.

–Jag känner mig trygg med vad vi kan. Visserligen är Notviken ett bra lag som ju inte har något att förlora, så vi måste vara skärpta, säger Tomas Wennberg inför söndagens match.

– Det handlar om att inte tänka för mycket på att vi har det utgångsläge vi har, säger Tomas Wennberg till SVT Nyheter Gävleborg på söndagsförmiddagen. För oss handlar det om att följa vår matchplan helt enkelt.

På söndagen kl.13 startar matchen som avgör om Ljusdal ska få sitt första elitlag i fotboll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.