M i Gävleborg vills se Carl Bildt som ny partiledare, trots att Bildt inte vill kandidera. Foto: TT

M i Gävleborg nominerar Carl Bildt till partiledare

Uppdaterad
Publicerad

På söndag eftermiddag står det klart att länets moderater väljer att nominera Carl Bildt som ny partiledare efter Anna Kinberg Batras avgång – trots Bildts uttalande om att han inte vill ställa upp.

Moderaterna i Gävleborgs län har väntat in i det sista med sin nominering till partiledarposten. På söndag eftermiddag meddelar förbundsordförande Patrik Stenvard att man vid dagens förbundsstyrelsemöte har enats om ett namn.

Det är den gamle partiledaren Carl Bildt som får Gävleborgs nominering, med Ulf Kristersson som andrahandsval. Bildt själv har sagt att han inte vill kandidera till posten, men trots detta är det flera länsförbund som ändå valt honom.

M-ledaren Anna Kinberg Batras avgång

Gävleborgsförbundets motivering lyder: ”Båda våra nominerade kandidater är väl etablerade i partiet och har förmåga att kommunicera ut vår politik på ett bra sätt. Vidare är båda bra personer att ena Moderaterna och bygga ett starkt lag för 2018 och framåt. Vår bedömning är att Carl har ett något starkare stöd bland våra medlemmar samt en kortare startsträcka med tanke på den korta tiden till valet.”

LÄS MER: De kan bli Moderaternas nya partiledare

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

M-ledaren Anna Kinberg Batras avgång

Mer i ämnet