Det var livshotande skador, men läget blev sedan stabilt, säger Maria Schols. Foto: SVT

Mamman om brännskadade Emma i Edsbyn: ”Hon mår ganska bra nu”

Uppdaterad
Publicerad

På söndag anordnas en välgörenhetsmatch till förmån för Emma Schols, småbarnsmamman som räddade sina sex barn från sitt brandhärjade hus i Edsbyn i höstas. Enligt Emmas mamma, Maria Schols, är hon på bättringsvägen och vårdas nu i Hudiksvall.

Emma Schols har sedan branden i en villa i Edsbyn i höstas, där hon lyckades rädda sex barn ur den brinnande fastigheten, vårdats på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Sedan en tid har hon flyttats till Hudiksvall.

– Det var livshotande skador, men läget blev sedan stabilt, säger Maria Schols.

Emma kort efter branden. Foto: Privat

Hur mår Emma idag?

– Hon mår bra och är uppe och går med sin rullator. Hon har berättat om hela händelseförloppet och hur hon sprang bland lågorna, säger Maria Schols.

Nytagen bild på Emma. Foto: Privat

Välgörenhetsmatch anordnas

På söndag anordnas en välgörenhetsmatch till förmån för Emma i Alfta ishall. Där spelar ett kändislag mot ett lokalt lag. I samband med matchen kommer Carola Häggkvist att uppträda.

– Jag vet att jag kommer gråta. Hur ska man kunna tacka, det är så fint gjort, säger Maria Schols.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Villabranden i Edsbyn

Mer i ämnet