En man i Bollnäs iförd clownmask åtalas för att ha jagat en ung man. Foto: SVT

Clown som jagade tonåringar i Bollnäs åtalas

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av september jagade en man utklädd till clown, och beväpnad med ett järnrör, ett par tonårspojkar i centrala Bollnäs. Nu åtalas mannen som är i 20-årsåldern.

Det var i slutet av september som polisen fick in ett samtal från en 19-åring som berättade att han blivit jagad av en person iklädd clownmask och att mannen var beväpnad med en machete. Polisen fick senare in ytterligare samtal från två tonårspojkar som upplevt samma sak. 

Nu åtalas mannen i clownmask för olaga hot och skadegörelse, samt för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. Dagen efter händelsen ringde dock den nu åtalade mannen själv upp polisen och försökte förklara att det hela rörde sig om ett ”urspårat skämt”.

I åtalet framgår det dock att mannen inte alls haft en machete utan ett järnrör, och att han ska ha jagat målsägande både med bil och till fots. Mannen ska även ha slagit järnröret i den bil som målsägande satt i. Han nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.