En man påträffades skottskadad under natten mot lördag. Foto: Tony Nordin

Man skjuten i Gävle under natten mot lördag

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern skottskadades i centrala Gävle under natten mot lördagen.

Strax innan klockan 02 påträffade en polispatrull en man som skottskadats. Mannen uppsökte själv polispatrullen. Han fördes till sjukhus med oklart skadeläge.

– Det var i centrala Gävle, så man lastade in honom direkt och transporterade med polisbil till sjukhuset. Jag förutsätter att polispatrullen gjorde bedömningen att det gick snabbare än att tillkalla och invänta ambulans, säger Andreas Örth, RLC-befäl på regionledningscentralen mitt.

Mannen sköts vid eller inne i en snabbmatsrestaurang på söder och ett stort område var spärrades av så att trafiken fick ledas om. Polisen uppger att de ser allvarligt på händelsen särskilt eftersom den skedde i offentlig miljö. 

– Vi är intresserade av vittnesuppgifter, så har man sett någonting stort som smått får man gärna kontakta polisen, säger Andreas Örth.

En förundersökning gällande försök till mord har inletts. Den skadade mannen är känd av polisen sedan tidigare. Hans tillstånd uppges vara under kontroll.

– Det rör sig inte om livshotande skador, säger Lisa Hedlund, förundersökningsledare.

I nuläget finns det  ingen misstänkt för skjutningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.