Polisen har spärrat av en adress i Forsbacka där man misstänker att skottlossning ägt rum. Den skadade mannen som hittades i Sandviken tros vara kopplad till Forsbacka-händelsen. Foto: Andreas Björklund

Man hittad skjuten i Sandviken – har livshotande skador

Uppdaterad
Publicerad

En man hittades skadad på en allmän plats i Sandviken runt 18.40 på lördagskvällen. Polisen uppger att mannen med största sannolikhet är skottskadad och att han har livshotande skador.

Runt klockan 18.40 fick polisen flera samtal om en misstänkt skottlossning i Forsbacka, mellan Gävle och Sandviken. Kort därefter fick de uppgifter om att en man hittats skadad på en allmän adress i Sandviken.

– Vi tror att den misstänkta skjutningen i Forsbacka och mannen i Sandviken är kopplade till varandra, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson på RLC region Mitt.

Livshotande skador

Mannen fördes till sjukhus med vad polisen misstänker är skottskador.

– Han var vaken och talbar när ambulansen anlände, men har livshotande skador.

På söndagsmorgonen finns inga nya uppgifter om mannens skador eller tillstånd.

Utreder försök till mord

En förundersökning gällande försök till mord har inletts och polisen genomför just nu flera utredningsåtgärder. På annandagens morgon fanns ännu ingen frihetsberövad i ärendet.

Polisen söker vittnen till händelserna och är angelägna om att få in tips från allmänheten i både Forsbacka och Sandviken.

– Det kan vara om man hittat dumpade bilar eller om man har sett personer vid tiden för skjutningen. Vi vill ha in uppgifter från både Sandviken och Forsbacka, säger Magnus Jansson Klarin.

Skadade mannen förhörd

Under måndagen meddelar polisen att de har hållit ett kort förhör med med mannen. Hans skador ska fortfarande vara mycket mycket allvarliga.

– Vi sammanställer just nu det material vi har. Vi har genomfört dörrknackningar, samlat in videomaterial från butiker och sökt vittnen, säger Mikael Hedström, presstalesperson på polisen.

Texten uppdateras.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.