Under lördagskvällen skedde ännu en skjutning i Sandviken. Polisens presstalesperson Johan Thalberg kan inte kommentera huruvida förra veckans skjutningen har kopplingar till lördagens händelse. Foto: SVT

Man skottskadad i Sandviken – polisen utreder mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagskvällen larmades polis till en parkering vid Göranssons Arena i Sandviken där en man hittats med skottskador. Det var den andra skjutningen på kort tid i Sandviken.

Mannen fördes till sjukhus och polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Enligt uppgifter till polisen ska mannens skador vara lindriga. När mannen påträffades på parkeringen ska han ha varit vaken och talbar.

Under lördagskvällen hade polisen flera patruller på plats i området och arbetar med att klarlägga händelseförloppet och ett eventuellt motiv.  

Var exakt brottet har skett är ännu oklart, men polisen skriver på sin hemsida att situationen kan ha uppstått någonstans mellan den tidigare nämnda parkeringen och Nya Bruket i Sandviken, men att det ännu inte är fastställt. Inga larm larmsamtal om skottlossning eller smällar har inkommit till polisen.

– Det kan tyda på att det här har skett på en mer avlägsen plats. Det brukar vara så att polisen får information skottlossning om det har skett i ett bostadsområde eller där det är personer i rörselse, säger Johan Thalberg, presstalesperson på polisen.

Andra skjutningen på kort tid

Om skjutningen har kopplingar till skjutningen förra veckan i Sandviken kan polisen i nuläget inte kommentera.

Under söndagen fortsätter polisens arbete med att försöka få klarhet om vad som har hänt.

– En stor del av det är informationsinhämtning och det är med anledning av att man fortfarande inte har någon fastställd brottsplats. Den blir en en viktig del för att kunna säkra spår i utredningen, säger Johan Thalberg.

I nuläget finns ingen gripen eller misstänkt. Polisen vädjar till allmänheten att höra av sig med tips.

– Om man har sett eller hört något om den här händelsen eller tycker sig ha sett ett avvikande beteende under den här tiden eller platsen som angivits så ska man självklart höra av sig till polisen med de uppgifter, säger Johan Thalberg.

Texten  kan komma att uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.