Tony Nordström upp på sitt husbygge på vattentornet i Hagaström utanför Gävle. Foto: Pierre Orelleana

Mannen på taket – husdrömmar 33 meter över marken

Uppdaterad
Publicerad

För ett år sedan besökte vi Tony Nordström som håller på och bygger ett hus uppe på det gamla vattentornet i Hagaström, Gävle. Då lovade han att vara klar till julen 2018. Hur har det gått för honom, blir det något julfirande i vattentornet?

Utsikten är magnifik från drömlägenheten 33 meter över marken. Men det kommer att dröja ett tag till innan den är färdig. Och varför ha bråttom, det tog Tony Nordström tio år att få bygglovet och själva byggandet har bara pågått ett par tre år, och på helgerna.

Klart till nästa jul

Det är mycket kvar att göra, men nu kan i alla fall allt hållas torrt så att drömmen kan leva vidare.

– Det får bli klart till julen 2019 istället, säger Tony Nordström och skrattar till lite.

– Det var en varm sommar, jag bygger efter plånboken och jobbar bara på helgerna eftersom jag har ett annat jobb att tänka på.

Hissen används inte

Man måste vara konditionstränad för att ta sig upp för de branta trapporna till lägenheten som slutar med klättring på en regelrätt stege den allra sista biten.

Det finns en hiss, men det är big no no att transportera människor i den. Det mesta av materialet har lyfts upp med kran.

Tak och väggar

De dryga 140 kvadratmetrarna är nu stängda med väggar och tak så att det är torrt där inne, det är stort steg i ett husbygge.

Det sluttande betongtaket på vattentornet gör att det är lite svårt att gå där. Men markeringar finns ritade på golvet där väggar och reglar ska vara.

– Det är ett stort steg att rummet är slutet så att jag kan stänga ute all väta, säger Tony Nordström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.