Mattias Ekholm siktar mot Stanley Cup-bucklan

Publicerad

Han har vunnit SM-guld och VM-guld. Däremot har Mattias Ekholm ännu inte fått lyfta Stanley Cup-bucklan, fast det varit nära. Nu laddar han hemma i Dalarna för att komma rustad till en ny NHL-säsong.

Det är vid Dalälvens strand utanför Borlänge som Mattias Ekholm tillsammans med sambon Ida och snart ett och ett halvt år gamle sonen William hämtar energi.

– Det behöver man verkligen. Man får litet mer än tre månader för att bara vara med familjen, vara hemma och träffa alla kompisar och familj. Att få ett break. Det gör mycket mentalt framför allt att man kan släppa hockeyn. Man behöver inte tänka på den pressen som är där borta.

Lyckad utlåning till Brynäs

Han kom till Nashville säsongen 2011/12 men spelade bara två NHL-matcher innan han lånades ut till Brynäs som han spelat med tidigare. Det blev ändå en lyckad säsong eftersom han, bl.a. tillsammans med sin nuvarande Nashville-kollega Calle Järnkrok, kunde avsluta den med att lyfta SM-pokalen.

Föll i Stanley cup-finalen

Sedan dess har han han fått en alltmer framträdande roll i Nashville och förra säsongen producerade han som back 44 poäng under grundserien.

Säsongen 2016/17 var Nashville framme i Stanley Cup-final men föll mot Pittsburgh så målet den här säsongen är solklart:

– Ja, det är att ta Stanley Cup i år. Det skulle vara fruktansvärt roligt, inte minst eftersom man varit så nära tidigare, avslutar Mattias Ekholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.