Foto: SVT Design

MC-organisation varnar efter E4-olyckan

Uppdaterad
Publicerad

Efter den allvarliga motorcykelolyckan på E4 i Söderhamn på onsdagen, är nu organisationen Sveriges motorcyklister, SMC, kritisk mot bristande säkerhet.

Mc-föraren vårdas för kritiska skador efter singelolyckan på onsdagen.

På SMC:s hemsida varnar man för platsen, E4 strax norr om Söderhamn och uppmanar till försiktighet.

Efter olyckan har många motorcyklister kontaktat SMC och berättat att det var halt på vägen på grund av ny beläggning. SMC har därefter kontaktat Trafikverket, som på torsdagen har låtit sätta upp skyltar som varnar för halka på platsen.

– SMC förutsätter att entreprenören undersöker friktionen och vidtar åtgärder för att minska olycksrisken för alla trafikanter och även motorcyklister, skriver SMC på sin hemsida.

Olyckan beskrivs av SMC genom att motorcyklisten gått omkull på halt underlag, och kolliderat med vajerräcket. SMC uppger att sju motorcyklister omkommit i sådana olyckor under detta år.

Det uppges vara omkörningsfilen som får ny beläggning, och av kontakterna som SMC haft med motorcyklister är det skarven mellan körbanorna som är hal.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer