Mikael Ressem berättar om sitt liv på högvarv Foto: SVT

Mikael Ressem berättar om sitt liv på högvarv

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare har han gett ut sju kriminalromaner som handlar om den fiktive ambulanssjukvårdaren Erik Sandström. Nu tar författaren själv över huvudrollen i en nyutkommen bok som handlar om att leva med ADHD.

Förutom att han har ett chefsjobb på Gävle sjukhus är Mikael Ressem från Gävle också författare som har gett ut sju deckare i gävlemiljö. För fyra år sedan fick han en ADHD-diagnos. Nu är han aktuell med boken ”På högvarv – att leva med ADHD.” I klippet kan du höra honom berätta om sin bok och hur det är att leva med diagnosen.

– Det här är min berättelse om hur mitt liv sett ut från barndomen till nu ur perspektivet ADHD, berättar Mikael Ressem.

Svårt att förklara

Att förstå hur en neuropsykiatrisk diagnos upplevs från insidan är förstås inte helt enkelt. Men det är där någonstans Mikael Ressems nya bok tar sin utgångspunkt.

– Man har svårt att koncentrera sig och att hänga med i resonemang men inte för att man inte förstår eller är trög utan för att man tappar tråden och tänker på annat.

Och han hoppas att hans nya bok ska ge något till den som kämpar i vardagen med en känsla av att inte passa in.

– Jag tänker att om de läser det här så kan de se att det går trots allt. Man får kämpa ibland, det är jobbigt men det går, avslutar Mikael Ressem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.