• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vagnhärad i Trosa kommun, Södermanlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Sörmland.

Foto: SVT

”Min tro är meningen med livet”

Uppdaterad
Publicerad

Det var under en jobbig tid innan gymnasiet som Katrina Stephan, 29 år, ifrågasatte Gud. Idag pluggar hon till pastor och beskriver sin tro som ”meningen med livet.” Under veckan träffar SVT unga troende som berättar om vad som får dem att tro på Gud.

Vi lever i en så kallad modern tid, ett sekulärt samhälle som kan förklaras genom att en stat inte bygger på någon religion. Samtidigt lever gudstron kvar bland många i Sverige, men hur kommer det sig? Vad får en ung person att tro på något som inte är synligt?

En mörk period ledde till en meningsfullhet

Katrina Stephans resa började innan gymnasiet då hon upplevde en meningslöshet med livet. Hon hade haft sin värsta sommar och hade haft mörka tankar. Men till slut bestämde hon att vända sig till Gud.

– Jag vill inte bara gå till kyrkan och dricka kyrkkaffe och sen gå hem, jag vill vara med och påverka världen på riktigt. Jag bad en ärlig bön till Gud och sa om du finns så visa mig meningen med livet, jag vill inte bara tro på dig utan använd mig för att göra skillnad.

Hör Katrina i klippet ovan om varför hon är just kristen i dag och om hon stöter på fördomar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.