Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör vaccinsamordnaren Tina Mansson Söderlund om läget i Gävleborg och när nästa grupp öppnas upp för bokning av vaccinering. Visa alla (2)
Visa alla (2)

Högt tryck i Region Gävleborg men snart dags för nästa vaccinationsgrupp

Uppdaterad
Publicerad

Leveranserna av vaccin mot Covid-19 minskar nu till Region Gävleborg. Under de kommande veckorna kommer antalet doser vara färre än tidigare samtidigt som trycket på bokningar är högt. Vaccinsamordnare Tina Mansson Söderlund är ändå hoppfull med tanke på det höga tempo som regionen hållit hittills. 

Att antalet doser nu minskar menar Tina Mansson Söderlund beror på att de tidigare prognoserna räknat in ytterligare två vaccin som i nuläget inte används i Sverige. Minskningarna sammanfaller också med att en stor grupp personer ska få sin andra dos vaccin, vilket gör att trycket blir extra högt.

Trots minskade leveranser ser Tina Mansson Söderlund ljust på situationen och menar att vaccineringen kommer att fortsätta flyta på bra. 

– Nästa grupp kommer vi troligen släppa på nästa vecka. Om vi gör det med fem- eller tioårsintervall har vi inte bestämt än, det beror på lite hur efterfrågan på doserna ser ut och hur mycket kö vi har, säger Tina Mansson Söderlund.

Hör mer från Tina Mansson Söderlund om vaccinationsplanen i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer