Missing people är beredda att rycka ut. Foto: SVT/Arkiv

Missing People berett att rycka ut

Uppdaterad
Publicerad

Den ideella organisationen Missing People är redo att hjälpa till i sökandet efter 19-åriga Tova Moberg. Enligt Missing Peoples ordförande Magnus Idebro finns det redan en grupp som är beredd att hjälpa till. 

– Det är svårt att säga hur många vi skulle kunna bli, men det brukar bli väldigt stor uppslutning när det är unga personer vi letar efter, säger Magnus Idebro.

Redo att bistå

Missing People hjälper anhöriga och polisen med att publicera efterlysningar och att arrangera sökinsatser efter försvunna personer. När det gäller den försvunna 19-åringen i Hudiksvalls kommun är organisationen redo att hjäpla till. 

Fallet Tova Moberg

– Vi har pratat med polisen, men de har ännu inte bestämt om vår tjänster skall användas. Som jag förstår så sitter man i stabsmöte och detta är en av de frågor som skall avgöras, säger Magnus Idebro.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Tova Moberg

Mer i ämnet