• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Polisinsatsen fortsätter i området strax nordväst om Hudiksvall, där man söker efter en misstänkt dubbelmördare. Foto: SVT

Misstänkt dubbelmord i Hudiksvall – gärningsman jagades i skogen

Uppdaterad
Publicerad

En 71-årig kvinna och en 62-årig man hittades på torsdagskvällen döda i en bostad strax utanför Hudiksvall. Polisen misstänker att de har blivit mördade. En gärningsman uppges vara på flykt i skogen i området, och polis varnar för att det är farligt att vistas på platsen.

Polis kallades strax efter kl 22 på torsdagskvällen till en bostad vid Råbosjön, norr om Hudiksvall, där man påträffade mannen och kvinnan. Polisen misstänker att de har bragts om livet, och har inlett en förundersökning om mord, alternativt dråp.

Enligt polisen ska de avlidna vara en 71-årig kvinna och en 62-årig man. Gävleborgpolisen så vill ännu inte säga om mannen och kvinnan bor på platsen, eller vad de har för relation. Deras närmast anhöriga har blivit underrättade.

Dubbelmord i Hudiksvall

– Vi har en aning om vilka personer det är, men vi vill vänta med att gå ut med några konkreta uppgifter om det, säger Christer Nordström, presstalesperson på polisen.

Gärningsman på fri fot i skogen

Polisen var på plats strax efter klockan 04 på fredagmorgonen. Dehar spärrat av ett område på någon kilometer runt platsen, nära Råbosjön, som ligger knappt 14 kilometer norr om orten Hudiksvall.

Foto: SVT

Polis: Farligt att vistas i området

Enligt polisens uppgifter under natten och morgonen är det farligt att befinna sig i området då gärningsmannen är kvar i terrängen. Polisen uppmanar människor att undvika platsen. Man söker också genom området med hund, och uppger detta som ännu ett skäl till att människor ska avlägsna sig, för att inte störa doftspårningen.

Läs också: Stora resurser sätts in i mördarjakten

Det är oklart om den jagade gärningsmannen är beväpnad. Polisen har inte lämnat ut några uppgifter om personens ålder eller identitet i övrigt, utöver att det rör sig om en man.

Polisinsatsen fortsätter i området strax nordväst om Hudiksvall, där man söker efter en misstänkt dubbelmördare. Foto: Cecilia Eriksson Granér/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmord i Hudiksvall

Mer i ämnet