En misstänkt minderårig förare försökte köra ifrån en polispatrull i Ljusdal. Foto: SVT Design

Minderårig bilist försökte köra ifrån polis i Ljusdal

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagskvällen försökte en bilist som misstänktes vara minderårig köra ifrån polisen. Men tonåringen krockade ganska snart med ett träd.

Händelsen inträffade strax innan klockan 20 på onsdagskvällen. Polisen letade efter en bil i Ljusdal som de ville stoppa och kontrollera.

De fick syn på bilen och polisen försökte få ekipaget att stanna på Bjuråkersvägen, men istället för att stanna försökte föraren köra ifrån polisen.

De kom dock inte långt då föraren tappade kontrollen av bilen och krockade med ett träd.

Skogen genomsöks

Flera av de som satt i bilen sprang ut i skogen, men enligt polisen gav de sig ganska snart till känna. De är i alla i 15-årsåldern och föraren misstänks också vara i samma ålder. Polisen sökte med hund efter de ungdomar som inte självmant kom fram från skogen.

Vid 22-tiden på torsdagskvällen hade polisen koll på samtliga sju ungdomar som färdats i bilen. Några av dem behövde sjukvård och fördes med ambulans till sjukhus, men ingen var allvarligt skadad.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.