Ett hundratal personer engagerade sig i Missing Peoples sökinsats. Foto: Roger Nilsson

Försvunnen man i Gävle: Skor hittade i ån

Uppdaterad
Publicerad

Den sko som setts i Gavleån har nu avförts från polisens utredning. Sökandet efter 22-åringen som varit försvunnen sedan i helgen fortsätter.

Under onsdagen fortsätter sökandet efter den 22-årige man som varit försvunnen sedan i helgen. Mannen var tillsammans med några kamrater, men de skiljdes åt och när 22-åringen inte kom hem anmäldes han försvunnen av sina anhöriga.

Mannen söktes i Gavleån efter att hans telefon pejlats till Alderholmen.

Gävleborg – Försvunnen i Gävle

Sko avförd från utredningen

Sent under tisdagskvällen fick polisen tips om att en person sett en sko under en kajplats i Gavleån. En polispatrull har varit där för att undersöka tipset, men de hade svårigheter att komma åt platsen.

– Det krävs torrdräkt för att simma och hämta skon, säger gävleborgspolisens presstalesman Mikael Hedström.

Senare under onsdagsförmiddagen meddelade polisen att skon avförts från utredningen. Mannen ska ha haft röda skor på sig när han försvann och flera vittnen har hört av sig om just röda skor i vattnet.

De röda badtofflor som hittades i Gavleån under tisdagen har också kunnat avföras från utredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gävleborg – Försvunnen i Gävle

Mer i ämnet